Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mága Zoltán Bécsben is világhírű művészekkel köszöntötte az
  2018-01-08 16:08:27, hétfő
 
  Mága Zoltán Bécsben is világhírű művészekkel köszöntötte az új évet!
Zúgó vastaps és telt ház fogadta a zene fellegvárában, a bécsi Musikvereinben a hegedűvirtuóz újévi gálakoncertjét
Hatalmas sikert aratott Mága Zoltán hegedűművész a zene fellegvárában, a világ egyik legrangosabb koncerttermének számító bécsi Musikvereinben világhírű operaénekesek és hegedűművészek közreműködésével tartott újévi gálájával. A publikum vastapssal, állva köszöntötte a Prima Primissima-díjas hegedűművészt, aki idén immár negyedik alkalommal örvendeztette meg ünnepi gálájával az osztrák közönséget. A gálaesten fellépett Shlomo Mintz és Zakhar Bron világhírű hegedűművész, Sümegi Eszter, a Magyar Állami Operaház kamaraénekese és Ramon Vargas, a világ egyik legkiválóbb operaénekese.
Kivételes zenei élményben lehetett része azoknak, akik részt vettek Mága Zoltán Bécsben tartott Budapesti Újévi Koncertjén. Az ünnepi gálaestet a hegedűvirtuóz vízkereszt ünnepnapján az elmúlt három évvel ellentétben ezúttal nem a Wiener Konzerthausban, hanem a világ egyik legrangosabb koncerttermében, a bécsi Musikvereinben, az Aranyteremben - ahol 1939-től rendezik a hagyományos újévi gálát a Bécsi Filharmónikusokkal - lépett színpadra. A január elsején, a budapesti Arénában hollywoodi világsztárokkal rendezett újévi koncertjének, és a bécsi gálakoncertjének folytatásaként a Musikvereinben - tisztelve a már több mint hét évtizedes múlttal rendelkező bécsi újévi koncert hagyományait - Mága Zoltán a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekarával csak klasszikus darabokat játszott, mindennemű fény-, és hangtechnika használata nélkül. Hangosítást csak a gálaest műsorvezetőjének beszédéhez használtak.
A gondosan összeállított műsorban Rossini, Verdi, Donizetti és Puccini híres operadarabjai mellett Bach, Mozart, Ravel, Brahms, Strauss és Liszt Ferenc művei is felcsendültek. Különleges színfoltja volt a gálaestnek, hogy a Paganini specialistaként is gyakorta emlegetett orosz-izraeli származású világhírű hegedűművész, Shlomo Mintz a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekart vezényelte Jules Massenet "Thaïs" Meditation című darabjában. Mága Zoltán a versenyművek és klasszikus darabok mellett Shlomo Mintz és korunk egyik legnagyobb zenepedagógusa és hegedűművésze, Zakhar Bron partnereként Bach D-moll kettős hegedűversenyét is eljátszotta.
A zsúfolásig megtelt Musikverein Aranytermében operaáriával örvendeztette meg az ünneplő közönséget Sümegi Eszter Érdemes és Kiváló művész, a Magyar Állami Operaház kamaraénekese, valamint a mexikói születésű tenor, Ramón Vargas, akit nemcsak a szakma, hanem a közönség és a média is a világ egyik legkiválóbb énekeseként tart számon. A New York-i Metropolitan, a milanói Scala ünnepelt tenorsztárja a világhírű magyar szopránnal, Sümegi Eszterrel egy duettel is megörvendeztette az ünneplő községet.
A Bécsi Filharmonikus zenekar székhelyén tartott gálakoncerten az Aranyterem zsúfolásig megtelt, több tucatnyi embernek csak állóhely jutott, így hallgatták végig a kétszer egy órás előadást.
Mága Zoltán Prima Primissima-díjas hegedűművész megtisztelőnek nevezte, hogy már negyedik alkalommal is telt ház fogadta újévi gáláját, és a zene európai fővárosának legszebb koncerttermében többször is felállva, vastapssal fogadta a közönség az előadását. A hegedűvirtuóz azt mondta, nagyon hálás az 1939-ben indított bécsi újév köszöntő gálaműsornak, hiszen a felülmúlhatatlan és egyedülálló Bécsi Újévi Koncert fantasztikus sikere alapján hozta létre 2009-ben a Budapesti Újévi Koncertjét. Mága Zoltán hozzátette: Bécs közönsége bizonyította, hogy a Budapesti Újévi Koncert világsztárokat felsorakoztató igényes és kifinomult színvonalú műsorára igény van, sikerült megteremtenie a gálaműsorának hagyományt, és ünnepi előadása méltó arra, hogy a zene fővárosában, a Bécsi Újévi Koncert ,,hazájában" a magyar virtussal tisztelegjenek az új esztendő, és az 1939-ben indult újévi gála hagyománya előtt, örömöt szerezve a zenszerető és zeneértő osztrák és magyar közönségnek.
A Musikvereinben Meskó Zsolt által rendezett gálaesten a Budapest Primarius Szimfonikus Zenekart Cser Ádám karmester vezényelte, a koncertmester Gabora Gyula hegedűművész volt.
Mága Zoltán jövőre, 2019-ben, a budapesti újévi koncertje után Ausztria fővárosában is megrendezi újévi gáláját.

- Képek a következő linken láthatók Link
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Címkék: megörvendeztette, gálakoncertjének, felülmúlhatatlan, közreműködésével, műsorvezetőjének, világsztárokkal, koncerttermében, specialistaként, hegedűversenyét, koncerttermének, konzerthausban, hegedűművészek, musikvereinben, felsorakoztató, világsztárokat, megtisztelőnek, gálakoncertjét, folytatásaként, tisztelegjenek, zenepedagógusa, örvendeztette, aranytermében, kamaraénekese, gálakoncerten, operaénekesek, hegedűművészt, filharmonikus, hegedűművésze, aranyteremben, fellegvárában, hegedűvirtuóz, összeállított, operadarabjai, felcsendültek, megteremtenie, gálaműsorának, zene fellegvárában, bécsi Musikvereinben, hegedűvirtuóz újévi, világ egyik, publikum vastapssal, osztrák közönséget, gálaesten fellépett, ünnepi gálaestet, hegedűvirtuóz vízkereszt, elmúlt három, hagyományos újévi, január elsején, budapesti Arénában, bécsi gálakoncertjének, gálaest műsorvezetőjének, gondosan összeállított, Mága Zoltán Bécsben, Mága Zoltán, Prima Primissima-díjas, Shlomo Mintz, Zakhar Bron, Sümegi Eszter, Magyar Állami Operaház, Ramon Vargas, Budapesti Újévi Koncertjén, Wiener Konzerthausban, Bécsi Filharmónikusokkal, Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekarával, Liszt Ferenc, Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekart, Jules Massenet, Bach D-moll, Musikverein Aranytermében, Sümegi Eszter Érdemes, Ramón Vargas, York-i Metropolitan, Sümegi Eszterrel, Bécsi Filharmonikus, Mága Zoltán Prima Primissima-díjas, Bécsi Újévi Koncert, Budapesti Újévi Koncertjét, Budapesti Újévi Koncert, Musikvereinben Meskó Zsolt, Budapest Primarius Szimfonikus Zenekart Cser Ádám, Gabora Gyula,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  A keserű igazság  Facebookon kaptam  A fák lelke  A Gömb  Az embernek a társa: hiányzik.  Ez a jó az alvásban.  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Irgalom és ítélet  Próbálkozni kell ahhoz,  Két ember becsülete  Semmit ne higgy el  Mosolyogtál már ma?  Ahogy emelkedik a rezgés...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  képre írva  William Shakespeare idézet  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Két tekintet van  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Muratáj  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Messziről jött ember  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam Krisztinától  Beney Zsuzsa - Sirató  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  802 esztendeje, 1222. április ...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Beney Zsuzsa - Álom  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b... 
Bejegyzés Címkék
zene fellegvárában, bécsi Musikvereinben, hegedűvirtuóz újévi, világ egyik, publikum vastapssal, osztrák közönséget, gálaesten fellépett, ünnepi gálaestet, hegedűvirtuóz vízkereszt, elmúlt három, hagyományos újévi, január elsején, budapesti Arénában, bécsi gálakoncertjének, gálaest műsorvezetőjének, gondosan összeállított, zsúfolásig megtelt, ünneplő közönséget, mexikói születésű, milanói Scala, világhírű magyar, ünneplő községet, órás előadást, zene európai, 1939-ben indított, gálaműsorának hagyományt, zene fővárosában, magyar virtussal, 1939-ben indult, koncertmester Gabora, budapesti újévi, következő linken, megörvendeztette, gálakoncertjének, felülmúlhatatlan, közreműködésével, műsorvezetőjének, világsztárokkal, koncerttermében, specialistaként, hegedűversenyét, koncerttermének, konzerthausban, hegedűművészek, musikvereinben, felsorakoztató, világsztárokat, megtisztelőnek, gálakoncertjét, folytatásaként, tisztelegjenek, zenepedagógusa, örvendeztette, aranytermében, kamaraénekese, gálakoncerten, operaénekesek, hegedűművészt, filharmonikus, hegedűművésze, aranyteremben, fellegvárában, hegedűvirtuóz, összeállított, operadarabjai, felcsendültek, megteremtenie, gálaműsorának, koncertmester, versenyművek, legrangosabb, gálaműsornak, partnereként, hegedűművész, hagyományait, hangtechnika, koncertjének, operaáriával, operaénekese, metropolitan, tenorsztárja, bizonyította, fantasztikus, ünnepnapján, legkiválóbb, fővárosában, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9113
  • e Hét: 44099
  • e Hónap: 77253
  • e Év: 311000
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.